Life is a rollercoaster - just gotta ride it

Alla inlägg den 4 september 2010

Av lindamatilde - 4 september 2010 17:27

Blev inget bloggat igår för vi hamnade på en fest, en avskeds fest för Emmanuel och Carl. Här får man inte dricka alkohol men några på kontoret från LMTC skolan hade fixat whisky och två plattor öl. Pga förbudet att vara ute efter 21 så fick vi sova i Emmanuels rum och han sov i rummet utanför. Vi fick besök av en mus i natt. Hörde att något prasslade i Annas väska men vi ville inte kolla då. I morse så hade musen försökt komma in i en påse nötter. ”Sängen” vi sov på i natt var bara brädor och en filt men det gick kanon!


Igår gick det mycket bättre på undervisningen. Körde lite tungrullning och sen gick vi igenom kroppen. Efter föreläsningarna eller man kanske säger klasserna så vilade vi en stund innan Emmanuel kom. Vi följde med honom på hans engelska lektion och sedan var det avskedsfest för Emmanuel på kontoret för hela Maella lägret. Där fick han presenter och sedan åt vi mat tillsammans med dem. Här äter de med fingrarna så det känns super fräscht, or not. Kan ju lova att en del av min bacillskräck har försvunnit. Tex. Toalettbesökt och kusar (insekter för resten av Sverige) går mycket bättre nu. Att ha bekvämligheter omkring mig är inte lika viktigt, visst längtar jag efter en riktig dusch och toa men det är inge måste. Efter maten gick vi upp till LMTC (en annan skola, där Emmanuel undervisar) och var med på Salsa klassen och Waka Waka klassen, ni vet Shakiras VM låt i Sydafrika. När Emmanuel hade undervisat klart så gick vi hem till någon där festen hölls. Vi satt på golven som var gjord av bambu. Det var två engelsmän med och några karen. Kom upp till Emmanuels rum vid 00.30 och sov till 07.00 idag. Vi gick upp och var med på waka waka träningen och sen gick vi hem och sov några timmar. Sen gick vi och frågade Luther om han kunde följa med oss på marknaden (vi får inte vara på marknaden utan tillstånd eller om någon från lägret följer med oss går det bra. Det är en massa regler här. Tex får vi inte lämna KKBBCS (vår skola) egentligen för då är vi på olagligt område. Inga utlänningar får bo i lägret och om Thailändska regering får veta det så kan det bli problem) och på marknaden handlade vi lite saker vi behöver, tvättmedel + sköljmedel  49 baht ca 10 kr, paraply 100 baht ca 22  kr, pannlampa  120 baht ca 30 kr, tre par trosor 90 baht ca 20 kr sen köpte jag tre drickor, en chipspåse, en isglass och 1 tvål för 60 baht ca 15 kr. Det är super billigt här.. Helt sjukt. När vi kom hem gick vi och la oss och vilade en stund.  Sen var det dags för talangshowen uppe på LMTC skolan. Den började 16.00 och slutade 20.00 Då sa vi hej då till Emmanuel och jag hoppas verkligen jag möter den människan i mitt igen. Sen fick vi följe av några av Emmanuels studenter som lämnade av oss där vi bor. Det är verkligen kolsvart här, man ser inget!! Riktigt tur att vi hade med oss pannlamporna.


Imorgon är vi ledig och då tänkte vi förbereda klasserna till veckan. Ska försöka lägga upp bilder på facebook också imorgon.


Här är det regnväder, det regnar dagligen men inge länge. Allt är fuktigt och det torkar aldrig. Det är lite jobbigt. Spelar ingen roll om det är dag eller natt så går man runt och är blöt, antigen av vatten eller svett. Jag tänkte försöka tvätta lite imorgon också men det känns som att kläderna bara blir skitigare i deras vatten, haha men det går nog det också. Ska sluta vara så bekväm..

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Känner du någon med psykisk ohälsa?
 Ja
 Nej

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards