Life is a rollercoaster - just gotta ride it

Alla inlägg under januari 2012

Av lindamatilde - 18 januari 2012 20:04

Tänkte jag skulle göra en årskrönika av mitt 2011.


Januari – Avslutade 2010 med att jobba till 20.00 och när jag kom hem väntade plankstek och äppelcider med Patrik. Gick och la mig 23.45 och somnade innan tolvslaget. Första dagen av 2011 jobbade jag 07.00-20.00 Lotta kom upp en helg så då hade jag och Patrik trerätters med Lotta, Magda, Tessan, Kia och sen dök Linda, Mats och Cecilia och jag blev riktigt brakfull. Trevlig kväll. Resten av månaden slet jag med skolan och höll på att packa ihop i lägenheten för flytt till en ny lägenhet utan hundhår. Den 28 januari var nya lägenheten klar så då började vi flytta in. Hann med en tur till Sundsvall med Frida också. Valde att ta studieuppehåll också då jag inte alls var motiverad och började må dåligt och ville inte göra något annat än sova.


Februari – I min almenacka står det att vi var till Stockholm en helg men jag kommer faktiskt inte ihåg vad vi gjorde där. Städade ur den gamla lägenheten. Lotta och barnen kom upp igen så då blev det inflyttningsmiddag i nya lägenheten och när de åkte hem i slutet av februari stannade Alva. Fortsatte må dåligt och spenderade mycket tid i sängen.


Mars – Alvas sportlov, vi badade både i Hogdal och Östersund, var på Boda borg, åkte slalom. Årsstämman för Framtid Hogdal gick av stapeln och jag blev ordförande. Resten av månaden jobbade jag några strödagar men låg mest i sängen och mådde dåligt. Hittade en minigolfbana till Framtid Hogdal.


April – Började med att åka ner till Stockholm enligt kalendern och firade Alvas födelsedag. Tror det även var i april som vi började spela bandy och jag började gå och simma. Fick ett vikariat på dagis och en tjänst som personlig assistent och började leva efter ett schema som jag följde slaviskt ett tag vilket ledde till att jag började må bra igen. Bakade tunnbröd inför påsk. Jobbade hela påsken.


Maj – Vikariatet tog slut på dagis, hade en röjdag i byn med Framtid Hogdal, monterade minigolfbanan. Tror invigningen av minigolfbanan var i slutet av maj. Mådde lite sämre igen.


Juni – Lillebror konfirmerade sig. Samma helg var det grillfest hos oss, underbart väder och en riktig skrattfest! Midsommar firades på Adelsö med Patriks familj. Tjejkvällar i massor med te och nagellacksmålning och ögonbrynsfix. Mådde allmänt bra och njöt av livet.


Juli – Juli började med Känne och lite dans. Förfest och efterfest hos oss, en riktigt trevlig kväll. Åkte ner till Bålsta och Matilda en helg, drack vin (smultronvin), åkte in till stora staden och satt och drack med Angelina. Ännu fler tjejkvällar, Folkanhäng, sallader till lunch, mådde riktigt bra och hade min första betalda semester. Var ledig i två veckor och då bockades Härdalsyran och Storsjöyran av. Började även snusa igen…


Augusti – Mycket häng med Frida, tränade framför wii, några fisketurer och bio tillsammans. Bokade resa till Dublin. Hade kräftskiva vilket var skit kul. Började skolan igen.


September – Började september med att åka till Dublin med kusin Matilda. Strövade omkring, shoppade, drack några Irish coffe och hängde. Åkte till Frida i Uppsala och umgicks. Avslutningsturnering på minigolfbanan och plockade sedan bort banorna. Lotta kom upp i slutet av månaden.


Oktober – Började oktober med först klädloppis där jag fick lite sålt och sen drog vi till Rhodos. Blev väl inte riktigt som det var tänkt men fick med oss Frida istället för Patrik, det blev fest, karaoke, bad, 24 års födelsedagsfirande med en sväng till Turkiet och sedan grekiskafton med buffé och dans på Rhodos och resan avslutades med flygstrejk och häng på flygplatsen och en extra natt på Rhodos. Blev en roadtrip ner till Göteborg med Tessan, Bullen och Mikael och där mötte Patrik upp och då blev det 1 natt på hotell i Göteborg för att sedan åka vidare till Ullared och sen Stockholm för födelsedagsshopping och ännu en natt på hotell. Oktober avslutades med att Framtid Hogdal anordnade Thaibuffé och släktningarna kom upp och bodde hos mig och Patrik.


November – Novembermånade skulle börjas med konsert med Rihanna. Jag och Tessan bilade ner och plockade upp Frida och Nathalie efter vägen för att sedan åka till Jonnie för tacos och förfest. När vi väl var på globen ställde kärringa in. Blev en sväng ut i stora staden, rätt opeppad men en ok kväll. Bakade tunnbröd inför jul, Twiday i Sundsvall med Magda och Linda, hotell och sedan Birsta, julpyntade, tandläkarbesök, julklappsshopping, gåbingo på skyltsöndagen och fullt upp med skolan.


December - Bakdag med Tessan, Nelly, Adrian och Magda, uppesittarkväll med irish coffe, julafton och nyårsfirande hemma hos oss. Hann med en minijulafton med farmor och farfar också.


Skulle nog säga att det här året inte varit det bästa i mitt liv även fast jag hade min längsta ” må bra” period på länge under sommarmånaderna. Hoppas 2012 bjuder på ett grymt år och att kanske något av mina önskningar slår in.

Av lindamatilde - 16 januari 2012 18:32

Städade förrådet och hallen nyss och hittade då en hel kasse med cd skivor från tonåren då när cd skivor var inne.. Jag hade verkligen MÅNGA skivor. Var medlem i en klubb så jag fick två skivor i månaden plus att jag köpte extra. Sen kom perioden när man brände skivor hela tiden så en massa såna hittade jag också. Coolaste jag hittade var nog Greatest Dance 2007! Kan någon annan vilka låtar som finns med? 

1. Barbie Girl - Aqua (Var favorit)

2. Bailando - Paradisio (Var favorit)

3. Ecuador - Sash! feat. Rodriguez

4. Vivo - Princessa (Var favorit)

5. Mystery of love - Mephisto 

6. Ring a Ling - Tiggy (var favorit)

7. Flash - B.B.E

8. Uh la la la - Alexia (Var favorit)

9. Remember me - The Blue Boy

10. Your not alone - Olive

11. One and One - Robert Miles feat. Maria Nayler

12. Freed from desire - Gala

13. Aint talkin bout dub - Apollo four forty

14. Samba de janeiro - Bellini

Av lindamatilde - 16 januari 2012 15:26

Har skickat in en komplettering på hemtentan på första kursen jag hade på den här terminen, eller förra för nu har ju en ny termin börjat.. Ska skriva salstenta på den kursen också men det blir inte fören i mars. Så nu börjar nedräkningen för mig inom skolan. 

1. Hemtentan i psykisk ohälsa 6-8 sidor - Målet att blir klar den här veckan

2. Analysuppgiften 6 sidor, skrivit snart 2 sidor - Målet att blir klar innan januari är slut

3. 6 obligatoriska studiedagar i februari inför salstentan

4. C-uppsatsen - Börjar den 20 feb och ska vara klar till påsk

5. Salstentan i socialt arbete - Början av mars

Detta är vad som är kvar i skolan. Kan se ut att vara lite men för mig är det ett stort berg! Dock börjar jag se slutet nu när det här förhoppningsvis är min sista termin på universitetet!


Wish me luck!

Av lindamatilde - 13 januari 2012 13:55

Borde plugga så det är väl därför jag sitter här och skriver. Går på näsan när det gäller skolan. Jag vet att jag inte hinner in med det här arbetet i tid men jag har kommit fram till att jag får ta skolan som den är, på mitt sätt. Jag klarar inte av att stressa för då låser sig allt, jag kan inte ha en deadline och jobba mot utan det får bli klart när det blir klart (förhoppningsvis i april är allt klart). Jag lovar och svär att jag mer än gärna skulle göra dessa sista skolarbeten på en gång och med ett leende på läpparna då det faktiskt är de sista uppgifterna men det går inte. Allt låser sig och jag vill bara släppa allt i livet och lägga mig och sova resten av tiden när jag börjar plugga. Något är fel. 


Men till något annat och något bra mycket roligare, resor! Första resan går inte så långt men jag tror dock att den kommer bli underbar! Torsdag - söndag i Björnrike i februari men en massa glada människor. Fest, snowboard, bastu och god mat. Vad mer kan man begära? Andra resan går till London i maj med Magda. Bokat och betalt så nu väntar vi på att få vara riktiga turister som får uppleva vaxdockorna, London eye, röda turistbussarna, pubar, maten, big ben, slottet och allt annat som man måste göra i London. Tror på en kanon helg!


Det gör sån skillnad att få boka resor/semestrar. Man får ny energi och blir piggare för stunden. Skulle vilja boka en veckas resa med sambon också. Känner att vi skulle ha behövt lite tid tillsammans utan vardagen som knackar på. 

Av lindamatilde - 3 januari 2012 11:50

2012, ett nytt år. Med ett nytt år kommer massa nyårslöften och en massa nyårslöften kommer brytas. Jag höll 2010 år nyårslöfte under hela 2010 men bröt det i somras. Så i år slår jag till med:1. Sluta snusa2. Inge godis på 1 år (förutom lakritsfestivalen i april)3. Dra ner på dricka, bara läsk vid speciella tillfällen och inte dagligen.4. Börja tränaÄn så länge har jag inte snusat, ätit godis eller druckit läsk. Igår blev det bandy i 1,5 timme och ikväll ska vi gymma. Ska verkligen göra allt för att hålla löfterna och eftersom jag har så många så borde ju iaf 1 löfte hållas ;)

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Känner du någon med psykisk ohälsa?
 Ja
 Nej

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards