Life is a rollercoaster - just gotta ride it

Alla inlägg under januari 2010

Av lindamatilde - 18 januari 2010 22:11

Det kanske finns några själar där ute som undrar hur det går för mig och mitt mål att sluta snusa, då kan jag berätta att jag har varit nikotinfri i över 2 veckor nu. Jag har kört med nikotinfri snus och tuggummi. Håller på att avveckla de nikotinfria snusen och ska bara köra tuggummi nu. I början gick jag upp flera kilo och åt super mycket mat, godis, snacks och annat skit men nu äter jag inte lika mycket av det och har gått ner nästan allt jag gick upp den första veckan. Det känns mycket lättare nu och jag har mer sug på att stoppa något under läppen än själva nikotinet.


Så håll tummar och tår att detta går!

Av lindamatilde - 13 januari 2010 18:00

Här kommer några bilder som jag tagit med mobilen under julen och idag.

 

Mina och Patriks julklappar till min familj.

   

Granen och alla julklappar..

   

Tomten kom också, vi alla hade varit snälla.

   

Här var det fest! Hade super kul på folkan.

   

Här har jag shoppat med rean, blev lite grann. 3 t-shirt, 1 linne, 1 tröja, 1 kofta, 3 leggings, 3 hipstertrosor, 1 kjol, 1 svarta jeansleggings, BH och trosa set, 2 olika  ögonskuggor, 1 försvarets hudsalva, 1 par kängor, 3 pack diadem och super mario bro 

och sista men inte minst dessa otroligt sköna och varma tofflorna, älskar de!

  

Maten vi fick när vi jobbade natt på nyårsafton, super gott!

   

Dessa gardiner fick jag i julklapp av Patriks syster och hennes familj. Har kollat in de på HM så det var super bra!

     

Så här mysigt såg det ut i morse när jag vaknade!  

Av lindamatilde - 13 januari 2010 11:59

Tenta på fredag och jag borde väl läsa lite i några av kurslitteraturen men det blir inget läst. Kanske för att jag vet att tenta kommer att släppas imorgon 08.00 och att jag har en hel dag på mig att göra den och läsa bara det jag behöver läsa. Dock tror jag att det kan komma någon twist på det hela och att morgondagen kommer bli väldigt jobbigt, hahaha men då får jag skylla mig själv.


Efter tentan på fredag åker vi hem till Hogdal och jag ska jobba på ungdomsgården. På lördag morgon drar vi ner till Märsta och på lördagkväll ska vi kika på Avatar 3D. Åker hem till Ösd igen på söndag och på måndag börjar en nu kurs både för mig och Patrik. Då drar helvetet igång för min del, det jag INTE har sett fram emot under hela utbildningen. Först kommer metodkursen som är starten på C-uppsatsen... Usch, har ingen aning om vad jag ska skriva om eller med vem.


Nä nu ska jag sätta på en film, blir bara softa i soffan hela dagen.

Av lindamatilde - 10 januari 2010 14:42

Denna vecka kommer det vara mycket skola och plugg. Imorgon har vi en obligatorisk föreläsning om samtal med barn, på tisdag ett obligatoriskt fältseminarium, på torsdag läggs tentan ut så det blir en heldag med pluggande och på fredag blir det salstenta och hoppas att man kommer ihåg alla svar! Fältseminariet hade jag missat helt och hållet så när vi kommer upp till stan igen så måste jag läsa lite i kurslitteraturen eftersom jag inte läst ett ord i böckerna. Imorgon börjar vi 8.15 och går till 10.00, jag hoppas verkligen det hinner bli lite varmare.


Helgen har varit mysig, dock har den gått alldeles för fort... Fredagkväll jobbade jag, lördagen var vi hos svärmor till 00.30 och idag har vi också varit här hela dagen. Patrik pluggar och jag sitter i soffan och lyssnar på spotify och kollar på sport. Tror vi ska packa ihop snart och dra oss till Torsten och packa och åka mot vår härliga lägenhet.

Av lindamatilde - 7 januari 2010 17:42

Ligger i soffan under en filt och har på mig en fleecemorgonrock och fryser som en tok.. Kallt som som satan nu, usch! Nu längtar jag väldigt mycket till sommaren! Fast jag längtar inte till sommaren, utan jag längtar tills det blir omkring 0-5 minus så man kan åka upp till Björnrike eller vemdalen och åka lite bräda eller leta upp ett barn som man kan ta med till pulkabacken och ha med sig fika och mysa och ha det härligt. Varm choklad med prickekorvsmörgåsar är fikat man måste ha med sig, åhhh så gott. Så mentalt slut man är efter en heldag ute är så otroligt skönt och efter en dag på brädan är det så himla skönt att lägga sig i badet eller kliva in i en bastu. Efter det somnar man gott sen.


Mission sluta snusa går bra än så länge. Blev sugen på att dricka lite alkohol ikväll och började planera lite med Matilda men jag kom på att jag inte kunde pga snusen. Jag vet själv att om jag dricker alkohol nu så kommer jag åka dit. Fylla och snus hör ihop och kommer nog göra det ett tag till innan jag kan vara säker. Visst kommer jag att dricka alkohol och det kommer jag säkert göra om inte allt för länge men jag tycker att 5,5 dag inte ger mig den tryggheten där jag vet att jag inte kommer trilla dit. Snusar nikotionfritt än så länge men ska avveckla det också eftersom men det behövs nu. Dock var det väldigt jobbigt i morse på föreläsningen. Van att stoppa i sig en snus för att vakna så tidigt och sen för att hålla sig pigg och hyffsad alert. Håll tummarna att det här kommer att gå!



Av lindamatilde - 4 januari 2010 13:12

...Att heta Linda nu. Har verkligen prickat in rätt tid i månaden att sluta snusa.. I morse fick jag den hemska mensen, usch, fy och bläää. Inte konstigt att denna gång har känns jobbigaste av alla gånger jag har försökt sluta. Humöret och mina känslor har svajat fram och tillbaka och visst hade jag börjat känna lite smärtor men när de kommer så brukar det vara iallafall 3-4 dagar kvar och inte komma på en gång! Så som sagt i morse låg jag i sängen ocg mådde dåligt och hade ont och inte nog med det så tänkte jag på snus och försökte lugna mig med en nikotinfri snus men det var verkligen kämpigt i morse. Somnade till slut och vaknade strax efter 11.


Idag ska jag packa eftersom vi måste börja bege oss uppöver igen. Tog ju med halva garderoben innan jul plus att jag handlade massa kläder på mellandagsrean som ska med upp också. Sen måste jag komma ihåg att åka hem till mamma och pappa och lämna igen en film, likaså på macken. Vet inte om jag vågar gå in till mamma och pappa för då lär jag sno en snus där så det blir att lämna i brevlådan.


Nu ska jag klä på mig och gå ut till min bil och plocka bort batteriet.


Av lindamatilde - 3 januari 2010 18:48

Igår tog jag som sagt sista snusen och igår när jag lagade middagen så fick jag ett hemskt utbrott. Blev sur och arg så jag bara kastade i mig maten och gick. Slutade med att jag låg i sängen och grät och att Patrik fick trösta mig. Skämdes lite för Torsten, han måste ha trott att jag hade tappat förståndet. Det är verkligen riktigt hemskt och denna gång är den värsta någonsin... Alla dessa tankar om att aldrig mer få snusa och hur mycket jag kommer att sakna snussmaken och doften och känslan och det och det och det... Hittar på saker i mitt huvud som försvårar det hela så himla mycket. Jag vill verkligen sluta för jag vet vilken skillnad det gör på kroppen att inte snusa. Jag vet att jag mår mycket bättre utan och jag sparar pengar. Kostar ju ändå 40 kr om dagen att snus, det är ju ändå 280 spänn i veckan som jag skulle kunna köpa någon god mat eller gå på bio med hjärtat för istället. Patrik har redan fått stått ut med massa elaka kommentarer och det känns riktigt hemskt när det är han som får ta skiten. Förhoppningsvis förstår han varför och blir glad den dagen jag återhämtat mig från det här helvetet. Kan ta flera veckor och ska iaf hålla mig ifrån alkohol under denna tiden har jag bestämt mig så kanske jag klarar mig. Funderar på att åka ner och köpa en nikotinfri snus, men jag vet inte hur jag ska göra... Känns ju dumt det också men kanske det underlättar, vem vet?! Ska iaf ner och köpa mer tuggummi!

Av lindamatilde - 2 januari 2010 21:29

Allmänt:

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Gjort praktik som skolkurator.
Höll du några av dina nyårslöften?
Nope, skulle inte tro det.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
 Ja, kusinen Malin.
Vilka länder besökte du?
Jag var nog bara hemma i Sverige 2009.
Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
24/12-09 kommer jag minnas...
Vad var din största framgång 2009?
Att jag har klarat alla kurser på skolan.
Största misstaget?
Att jag snusade.
Vad spenderade du mest pengar på?
Hmm.. Snus, kläder, hyra, mobil..
Bästa köpet?
Ja du. Mina svarta kängor.
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag klarade missbrukskursen.
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mycket gladare! Bara de sista 3 månaderna som var svajiga med mitt humör som har pendlat från super glad till jätte arg och ledsen.
Vad önskar du att du gjort mer?
Motionerat.
Vad önskar du att du gjort mindre?
Snusat.
Vad gjorde du på din födelsedag 2009? 
Jag var bara hemma och tog det lugnt i Ösd. Fick paket av sambon.
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att de sista tre månaderna hade varit stabila också.

Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Minstil (blandad)
De bästa nya människorna du träffade?
Har inte träffat så många nya människor i mitt liv 2009. Inga-lill, Anna och Linda.

I korthet:

Dryck:
Te
Mat:
Tacos, sallader.
Hobby:
Läsning.
Trygghet:
Patrik
Hem:
Lägenhet i Ösd, hemma på Hoavägen och hos Patriks pappa.
Fråga:
Vad ska jag skriva om i C-uppsatsen?
Tråkigaste:
Skolan.
Jobbigaste:
Skolan.
Självklaraste:
Ytterhogdal

Framåtblickar:

Saker som avklarats i år och således (förhoppningsvis) inte behöver göras 2010:
- Fylla 22
- Klarat missbrukskursen
- Sett New Moon på bio.
Sånt som kvarstår och måste avklaras nästa år:
- Barn och familj kursen.
- C-uppsats.
- Praktik (kanske utomlands).
Övriga förhoppningar och mål:
Att skolan går bra och att C-uppsatsen blir färdig.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Känner du någon med psykisk ohälsa?
 Ja
 Nej

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards