Life is a rollercoaster - just gotta ride it

Alla inlägg under november 2010

Av lindamatilde - 19 november 2010 17:03

Jag har idag varit borta från Sverige i 12 veckor. 84 dagar har jag varit i detta land. Thailand. Det är 24 dagar kvar tills jag är hemma på svensk mark igen, 3,5 vecka. Det är bara 11 nätter kvar tills Patrik är här. Jag har 5 "arbetsdagar" kvar på praktiken. Det är endast 5 veckor till jul. Det är 6 veckor kvar av 2010. Det är 57 minuter kvar på detta dygn för mig. 6 timmar och 57 minuter kvar för Sverige. Nu ska jag försöka sova i 10 timmar, minst.

Av lindamatilde - 19 november 2010 08:54

Kan det vara så att jag börjat bli lite bättre? Jag har faktiskt inte tagit någon ipren idag, framsteg! Hostar gör jag fortfarande, mer när jag sitter upp än ligger. Halsen känns faktiskt helt ok för första gången på flera dagar nu och jag har inte heller tagit någon strepsil idag, bra! Jag vaknade vid 9.30 och var ganska pigg så jag satte igång datorn och började pilla lite på praktikrapporten efter ett tag men jag hann inte så mycket innan min datorn bestämde sig för att jävlas. Då var klockan 12 så jag lät datorn vara och sov en stund, eller jag sov till strax efter 14 och låg i sängen och myste en stund längre. Nu sitter jag här igen så får se hur mycket jag kan göra på rapporten denna gång. Inte lika pigg som i morse på att skriva men det blir väl... Känner jag mig piggare imorgon eller på söndag tänkte jag ta mig en promenad och knäppa lite kort. Nu ska jag nog göra mig en kopp te.

Av lindamatilde - 18 november 2010 13:59

Nu har jag sovit några timmar och fått lite energi. Jag har även varit ut och ätit och köpt hostmedicin, i tablettformat som ska tas 3 gånger om dagen. Imorgon stannar jag hemma och i helgen ska jag bara ta det lugnt. Ligga inne och läsa bok om jag orkar. Har köpt örtte och jag har chokladpulver så jag kan dricka varmt. Nu ska jag bli frisk och blir jag inte bättre ska jag palla mig iväg till någon läkare för jag vägrar vara sjuk när Patrik kommer (som kommer om bara 12 nätter). Så här sjuk har jag nog inte varit sen grundskolan och i grundskolan var jag sjuk jämnt. Åh vad jag önskar jag hade en film eller något att slötitta på mellan sömnen. Jag är för trött för att läsa, eller mina ögon är för trött. Det gör ont i ögonen om jag sitter framför den här dumburken för länge också. Det blir till att släcka ner och göra ett försök med någon bok och hoppas man somnar gott. Jag funderar på om jag ska köpa någon sömntablett också så jag däckar rejält för jag sover riktigt dåligt.


  

Av lindamatilde - 18 november 2010 04:59

Får jag klaga? Jo just det ja. Det är min blogg och jag får göra det. Fortsätter min anda och klagar. Det är det enda jag verkar vara bra på. Så varför, varför, varför kan jag inte bli frisk?? Jag kände mig piggare i morse men nu har det slagit till igen. Nacken värker, huvudet värker, halsen värker, käften värker, höfterna värker, ögonen värker, öronen värker, bröstet värker, jag hostar, jag är yr i bollen, jag är trött, trött, trött, jag är slemmig, jag vill hem. Jag vill hem till underbara kyliga Sverige och ligga i soffan och äta en piggelin. Jag vill bli uppassad. Jag vill ligga i ett varmt bad. Jag vill gråta. Jag har inte gråtit många gånger här i Thailand av hemlängtan men nu vill jag lägga mig och gråta i flera timmar. Jag vill hem.


Innan jag kommer hem så är det massa uppgifter jag måste göra och jag orkar inte just nu. Eller uppgifterna ska göras innan den 29 nov då jag åker till Bangkok igen, alltså på 11 dagar och har panik över att jag inte blir pigg. Jag måste göra dem. Jag ska skriva en utvärdering till Debbie om praktiken, jag ska skriva praktikrapport på 10-15 sidor och jag ska skriva 5-6 sidor information om praktikplatsen. Så jag har en massa skriv uppgifter att göra som jag inte har kraft att göra nu. Snälla ge mig uppåttjack!

Av lindamatilde - 17 november 2010 15:15

Något jag varit intresserad av sen jag var liten är inredning. Åh jag verkligen älskar att få pyssla och fixa. Jag längtar tills jag har mitt egna hus och kan inreda och pyssla i en större skala. Jag har alltid velat ha ett stort hus, eller stort och stort. Jag vill ha många rum. Jag vill ha ett stort kök, vardagsrum, sovrum med walk-in garderob, 2 sovrum till barnen (japp jag ska ha två snorungar, helst en pöjk först och en flicka sen, tack), 1 gästrum, 1 kontor/pysselrum, tvättstuga, dubbelgarage, mycket förråd åt allt skit man samlar på sig och ett stort badrum med bastu och gärna en eller två toaletter till. Jag skulle gärna vela köpa ett renoveringsobjekt så jag får det precis som jag vill. Tänk att köpa ett nyrenoverat hus, gud så trist. Ingen egen prägel på det då. Nej jag kikar på tapeter, kök, badrum hela tiden och vet hur jag vill ha mitt hem. Jag skulle kunna köpa ett hus nu bara för att få inreda. Snälla någon, kan jag få pengar av dig så jag kan få uppfylla min dröm?

Av lindamatilde - 17 november 2010 07:50

Jag har haft sex med Ewan McGregor!! Jag lovar!!! Kom precis hem från honom. I morse kom en limousine och hämtade mig. Hur coolt som helst! Drack champange och när jag kom fram till en av södra Thailands bästa restauranger, Porn Champion, var Ewan där. Han är ju i Khao Lak för att spela in filmen The Impossible mot Naomi Watts. En film om Tsunamin 2004. Han bjöd på middag och vi pratade i flera timmar och sedan bjöd han mig upp på rummet och när han vill, ja ni vet vad, så kunde jag inte tacka nej. Golddigger, jag vet. Men jag tänkte på Patrik hela tiden. Så coolt!!


Eller så har min dag sett ut så här. Jag vaknade typ 1000 gånger i natt på grund av brännan och halsen + att jag fått gått upp och pissat flera gånger. Vaknade av alarmet 9.00 men Anna hade inte tid att träffa Po Po då så vi bestämde 13.00 Jag försökte somna om men jag var så yr i bollen och låg och hostade hela tiden. Jag har blivit slemmig i bröstet och när jag hostar gör det ont. Kul. Vid 12 klev jag upp och drog iväg hit på hälsocentret för att kolla på internet. Ska åka iväg och möta Po Po nu och sen blir det sängen. Imorgon jobbar jag troligtvis hemifrån om jag orkar för hälsoteamet ska åka bort och vara borta hela dagen i morgon och jag orkar inte vara där och observera när de gör undersökningar. Vi får väl se nu vad vi ska jobba med. Jag har ju bara 1 vecka kvar här så något stort arbete blir det inte. Om jag blir lika pigg som igår kväll så ska jag skriva på rapporten också. Jag måste det. Blä vad livet känns positivt nu. Inge kul att vara sjuk.


P.S Jag skulle aldrig ha sex med Ewan McGregor för han är inge snygg men skulle Hugh Jackman fråga så skulle jag inte tveka. Finns det någon sexigare man? Jo Patrik då så klart!


Ewan

 

Hugh

      

Av lindamatilde - 16 november 2010 17:10

Ja jag vet inte riktigt vad det är med Thailand och mig. Tredje dagen under min praktik här i Thailand som jag är hemma och sjuk. Det är ju inte sant. Jag har inte sjukskrivit mig 1 dag under alla år jag jobbat på servicehuset hemma men i Thailand är jag däckad. Denna gång av huvudvärk, halsont, feber och en ömmande kropp/hud. Åkte på kontoret till nio i morse för vi skulle träffa Po Po och få veta vad vi ska göra resten av tiden men hon kom aldrig och både jag och Anna var helt off i morse. Yr och halsen ville jag riva ur strupen. Vi åkte hem båda två och det blev bestämt att vi skulle träffa Po Po på eftermiddagen. När jag kom hem tog jag av mig alla kläder, när jag klär på mig och av mig vill jag nästan gråta för det gör så ont, och hoppade ner under täcket igen. Somnade efter en stund men for i och ur sömnen hela tiden och drömde massa konstiga saker och varje gång jag vänder mig så vaknar jag till. Jag vaknade på riktigt strax efter 13 och frågade Anna när vi skulle åka till kontoret och blev lättad när hon sa 15.00 för jag var riktigt off än. Ännu mer lättad blev jag när hon frågade om vi kunde skjuta upp det till imorgon. Resten av dag spenderades i sängen med en bok, fick i mig lite nudlar och vid 17 frågade Anna om jag var hungrig så två yra tjejer gick och satte sig på en restaurang. När jag tuggade maten gjorde det ont i huvudet extra mycket och jag fick inte ner all mat. När jag kom hem dunkade hela kroppen kändes det som. Tog det lugnt ett tag och läste ut boken. Har gått på ipren hela dagen så vid 21.00 nu ikväll piggnade jag på och har städat lite på rummet och tagit en dusch och hittat lite ork at skriva detta. Men jag ska nog släcka ner nu och sova. Ska bara ringa Patrik först och säga god natt. Berättade för mamma att jag pratar med Patrik ungefär 4 gånger om dagen, ibland mer och då skrek hon rakt ut när jag sa det. Är det så farligt det? Vi kan prata med varandra flera gånger om dagen i telefon hemma också. Jag tycker det är ett bra tecken att jag saknar honom så grymt mycket när jag är här och att jag vill prata med honom flera gånger om dagen. Hade jag inte saknat honom och inte haft något behov att prata med honom så tror jag inte förhållandet hade varit så bra och jag inte kär. Jag har bestämt att jag aldrig mera ska vara ifrån honom i mer än 14 nätter och berättade det för honom igår men då sa han 7 nätter. Så jag tror nog han saknar mig lite också :)

Av lindamatilde - 15 november 2010 13:45

Här kommer ännu mera på min önskelista.




Kuddfodral - HM (helst den med svart tryck Lamour)

Vampire diaries böckerna, bok 1-6 - CDON

Torment av Lauren Kate - CDON

The Carrie Diaries - CDON  

Räddningspatrullen, Piff och Puff 1,2 och 3:an - CDON

Jakten på den försvunna skatten, Kalle Anka - CDON

Bakmaskin, Brödmaskin, Mixerstav, Symaskin, Fritös och strykjärn - onoff/elgiganten

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Känner du någon med psykisk ohälsa?
 Ja
 Nej

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards